Over SC Soundprojects

SC Soundprojects, opgericht in 2011, heeft als doel om de drempel die organisators ervaren om technische hulp in te schakelen, zo veel mogelijk te verkleinen. SC Soundprojects maakt gebruik van extra lage tarieven en vrijwillige technici, om er voor te zorgen dat bepaalde vooroordelen de wereld uitgaan. Technische ondersteuning kan namelijk zonder problemen legaal, goedkoop en kwaliteitsvol tegelijkertijd zijn.

SC Soundprojects is geen commercieel bedrijf, het is een initiatief dat evenementen in en rond Hoboken (Antwerpen) ondersteunt in hun noden op technisch gebied. Daarom beschikt SC Soundprojects over een assortiment licht, geluid, speciale effecten, communicatieapparatuur en stroomvoorziening. Om niet in het vaarwater te komen van externe bedrijven, levert SC Soundprojects enkel ondersteuning aan kleine tot middelgrote evenementen.

Na meer dan 10 jaar is SC Soundprojects uitgegroeid tot een gerenommeerd initiatief dat steun biedt aan tal van evenementen, met een hoop vaste klanten. Wij blijven inzetten op kwaliteit en betrouwbaarheid van ons materiaal en duidelijke communicatie.

Benieuwd wat SC Soundprojects voor u kan betekenen? Neem contact met ons op of bekijk onze referenties

Gezien het statuut waarmee SC Soundprojects werkt, kan niet iedereen beroep doen op onze diensten.
U kan de diensten van SC Soundprojects aanvragen voor uw evenementen als de organisatie tot één van volgende categorieën behoort:

  • VZW

  • Lokale afdeling van een koepel

  • Feitelijke vereniging, door minstens 2 personen geleid

  • Stichting van openbaar nut

  • Openbaar bestuur

  • Internationale VZW

Door deze manier van werken, komen ook occasionele organisaties zoals straatcomité's, clubs, verenigingen enzovoort in aanmerking.

Vanzelfsprekend kunnen officiële instanties zoals gemeentes, scholen, bibliotheken, ... ook beroep op ons doen.

Weet u niet of u in bovenstaande categorieën valt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Ontstaan

Simon Clarys, oprichter van SC Soundprojects, was vanaf zijn kinderjaren al gefascineerd door podiumtechniek. In 2007 maakte hij kennis met de wereld van theatertechniek. Na vier jaar ervaring te hebben opgebouwd bij lokale evenementen en theatergezelschappen, begon hij met het zelfstandig voorzien van geluid op evenementen gedurende enkele jaren. Omdat de vraag naar lichtvoorziening steeds groter werd, volgde hij in 2015 een opleiding lichttechniek en lichtontwerp aan De Singel in Antwerpen. SC Soundprojects is de jaren daarna blijven uitbreiden door zichzelf te bekwamen in het leveren van materiaal voor stroomvoorziening, speciale effecten en communicatieapparatuur

SC Soundprojects voorziet jaarlijks enkele tientallen evenementen van technische ondersteuning. 

SC Soundprojects op uw evenement

SC Soundprojects wil de drempel om een externe technische hulp in te schakelen zoveel mogelijk verkleinen.

Wanneer een organisator (of medewerker) contact opneemt, wordt samen bekeken hoe we het evenement kunnen uitwerken, en waar SC Soundprojects ondersteuning kan bieden. Er wordt ook gekeken naar bijvoorbeeld de benodigde stroomvoorziening, het budget, de locatie en de wensen van de organisator om de juiste materialen te kunnen inzetten. Vanzelfsprekend zal SC Soundprojects u hierin adviseren. Vervolgens wordt er een overeenkomst opgemaakt die beide partijen ondertekenen. In deze overeenkomst staan o.a. enkele praktische afspraken, de overeengekomen prijs en de voorwaarden. U kan betalen via overschrijving, Payconiq of cash. 

Graag vermelden wij nog dat losse materialen huren bij ons niet mogelijk is. De materialen worden steeds opgesteld, bediend en afgebouwd door een ervaren technieker van SC Soundprojects die de materialen en hun mogelijkheden kent. Bij onverwachte situaties kan deze technieker direct ingrijpen en indien noodzakelijk ter plaatse een reparatie uitvoeren.